Yarpaq dolması

HAZIRLANMA QAYDASI

 

Doğranmış soğan zeytun yağında qovrulur.


Ədavalar və yuyulmuş düyü əlavə edilir.


Xırda xırda doğranmış nanə və cəfəri əlavə edilərək duzlanır.


Yarpaq yaxşı yuylduqdan sonra duzludursa, içinə daha az duz əlavə edilir.


Yarpaqların içinə hazırlanmış düyülü içlik əlavə edilərək bükülür.


Üzərinə zeytun yağı əlavə edilir.


Üzərini örtəcək şəkildə su əlavə edilir və orta alovda qaynadılır.


Suyu quruyanadək tez-tez nəzarət edilərək qaynadılır.


Hazır olduqdan sonra süfrəyə verilir. Nuş olsun.

 

Niyə Zeytun yağı?

Zeytun yağlarının faydalarını

KƏŞF ET